Koncerttemaer

Sokkelund Sangkor arbejder med tematiske koncertprogrammer, inspireret af f.eks. kirkeåret, et teologisk tema, en litterær idé eller mærkedage i musikhistorien. Ud over temakoncerter aftaler vi gerne skræddersyede programmer.

Musikalsk bevæger vi os inden for et bredt udvalg af stilarter. Ud over at give selvstændige koncerter medvirker Sokkelund Sangkor gerne ved festgudstjenester og andre særlige lejligheder, f.eks. i forbindelse med jubilæer.

Hvis I er interesserede i en koncert med Sokkelund Sangkor, eller gerne vil høre nærmere vedr. priser og mulige koncerttidspunkter, mulighederne, så kontakt koret på kontakt@sokkelundsangkor.dk

Herunder følger en række korte beskrivelser af nogle af korets aktuelle temaprogrammer.

Hjertesår

Programmet er sammensat af enkeltværker skrevet af bl.a. Grieg, Alfvén, Brahms og Nørgaard på en måde, så det forløber parallelt med handlingen i Blichers sørgelige "Hosekræmmeren". Novellen beskriver ungdommelig ubekymrethed, sorg der går over i fortvivlelse over ikke at måtte udleve kærligheden, råb til Gud om hjælp, vanvid, og endelig forløsningen "bag Paradisets dør".

Motetter af Bach

J.S. Bachs store motetter i en renfærdig udgave for kor og basso continuo. Der Geist hilft; Jesu, meine Freude; Komm, Jesu, komm; Fürchte dich nicht; Lobet den Herrn.

A cappella-julekoncert

Et juleprogram, der rummer både traditionelle julesatser og nogle mindre traditionelle, mere jazzede, arrangementer. Ønsker om særlige værker imødekommes i videst mulige udstrækning.

Landet som icke är

"Landet, som icke är - en koncert om det uopnåelige" beskriver dels noget ufærdigt/ufuldkomment, dels noget uafvendeligt og uantasteligt.

Koncerten består af værker af Brahms, Nørgaard, Mahler, Jersild og andre.

Kernen er Brahms' op. 104, som jo handler om forskellige aspekter af "lukketid", i naturen, for det enkelte menneske etc., suppleret med nyere værker med tekster omhandlende "mellem dimensionerne".

Passionskoncert

Sokkelund Sangkors passionsprogram er en musikalsk genfortælling af Jesu lidelseshistorie, sammensat af bidrag fra mange, fortrinsvis nyere komponister. Hvert værk sætter fokus på en del af beretningen, og hvor man traditionelt fremstiller Jesus som det blide offerlam, der fromt påtager sig sin skæbne, giver vores udgave også plads til mere jordnære, menneskelige følelser som angst for døden, skuffelse over folkets passivitet og vrede over skæbnen. I programmet indgår værker af bl.a. Poulenc, Bárdos, Brahms, Bäck, Reger, Mendelssohn, Nystedt, Bach, Lewkovitch, Bojesen og la Cour.