Nyheder

Gamle Nyheder

The slow spring

Sokkelund Sangkor, Ole Kock Hansen (piano) og Thomas Fonnesbæk (bas) spiller og synger foråret frem i Koncertsalen på Louisiana i Humlebæk den 2. februar kl. 20. Det er kyndelmisse og derfor vil aftenens program fokuserer på midvinter og tiden derefter, som Tom Kristensens beskriver i sit digt ’Det langsomme forår’.

Aftenen byder på en suite af danske vinter- og forårssange arrangeret af Morten Schuldt-Jensen for kor og jazzduo, samt et William Heinesen vinter-tema med kompositioner af Vagn Holmboe og Ole Kock Hansen. Endelig markeres også Debussy-jubilæet (1862-1918) med 'Trois Chansons' - Debussys eneste tre kompositioner for kor a cappella.

Billetter 150 kr. inklusive adgang til museet gennem Politiken.

Tak for i år

Sokkelund Sangkor siger tak for 2017 og ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! Vi er tilbage med Vinterjazz på Louisiana 2/2/18.

Bachs Juleoratorium

Sokkelund Sangkor og Morten Schuldt-Jensen opfører sammen med det internationalt særdeles anerkendte Leipziger Kammerorchester  J. S. Bachs Juleoratorium, Kantate 1, 2, 3 og 6 i Garnisons Kirke, Skt. Annæ Plads 4 i København. Værket opføres fredag 8/12 kl. 20 og lørdag 9/12 kl. 13. Bemærk, at der er introduktion til værket en time før koncerten; den kan absolut anbefales, hvis man ikke har hørt og set den før!

Klik her for: Billetter til fredag. Billetter til lørdag. Pris 240 kr., grupper fra 4 og op 200 kr., studerende 120 kr.

De fremragende solister er:
Louise Fribo, sopran
Linnéa Lomholt, alt
Leif Aruhn-Solén, tenor
Lars Johansson Brissman, bas

Det er mere end 20 år siden Morten Schuldt-Jensen og Sokkelund Sangkor for første gang begejstrede det københavnske koncertpublikum med en frisk, 'slank' udgave af Händels Messias. I 2011 brød koret så traditionen og opførte i stedet Bachs Juleoratorium. Koncerterne blev så stor en succes, at Sokkelund Sangkor besluttede fremover at skifte mellem Messias og Juleoratoriet, og turen er i år igen kommet til Bachs mesterværk.

En særlig tradition ved disse julekoncerter er introduktionen, hvor dirigent – med hjælp fra solister, kor og orkester – forklarer og illustrerer udvalgte dele af værket, feks. med fokus på et musikalsk tema eller virkemiddel, eller på hvordan en teologisk pointe bringes til udtryk i musikken.


Introduktionen begynder en time før selve koncerten, og varer ca. 30 min.
Dørene åbnes 1½ time før koncerten, altså 1/2 time før introduktionen, og der er adgang også under introduktionen.

Jul i Sokkelund

Sæt julen i gang på en dejlig måde med Sokkelund Sangkors traditionsrige "Julejazz" i samarbejde med jazzduoen Ole Kock Hansen (klaver) og Mads Vinding (bas). Kom til koncert i Garnisons Kirke onsdag 20/12 kl. 20.

Programmet byder på blandede juleklange ud over det sædvanlige; fra Bach-koraler og danske salmer til Ellington og jazzede arrangementer af julens klassikere.

Billetter gennem billetto.dk Pris 130 kr., grupper fra 4 og op 105 kr., studerende 65 kr.

Syng med Sokkelund på Vartov

Sokkelund Sangkor under ledelse af Morten Schuldt-Jensen lancerer i samarbejde med Grundtvigsk Forum en koncertrække, hvor korsang kombineres med fællessang fra Højskolesangbogen. Ved koncerten d. 21. maj kl. 16 opførte vi: Vagn Holmboe: Sange mod Vårdybet (William Heinesen), Bernhard Lewkovitch: 5 danske madrigaler (Frank Jæger), Ib Nørholm: 3 sange (Poul Borum, Ivan Malinovski) og Otto Mortensen: Korsange (til tekster af Grundtvig, Helge Rode og Johs.V. Jensen).

Den anden koncert 29/9 bestod bl.a. af  Peterson-Berger: Stemning; Per Nørgård: Du skal plante et træ (Piet Hein); Schierbeck: Septembersmilet; Holmboe: Vem er du?; Intet är forgäves; Stjärntimman og Tyngdens ande (Lagerkvist).

Vi planlægger at gøre denne slags koncerter på Vartov til en tradition. Hold øje med, hvornår næste koncert bliver lagt!