Nyheder

Gamle Nyheder

Koncerter i anledning af John Høybyes 80-års fødselsdag

Vi arbejder i disse dage med et helt vidunderligt program i anledning af komponist John Høybyes 80 års fødselsdag.

På fredag d. 11 kan I høre Sokkelund Sangkor sammen med Violinist Michala Høj i Søborg Kirke ved Gilleleje. Det er kl. 20. Og det er gratis.

På lørdag d. 12 finder den store fødselsdagskoncert sted i Galaksen, hvor vi optræder sammen med DR Børnekoret og Diabolus og Tritonus og en perlerække af musikere (der er desværre udsolgt, men følg med på siden her, så linker vi senere til radio-transmissionen).

Note efter koncerten: DRs optagelse af hele koncerten ligger her!

Messias i Garnisonskirken

Sokkelund Sangkor og Morten Schuldt-Jensen opfører sammen med det internationalt særdeles anerkendte Leipziger Kammerorchester  G. F. Händels Messias, del 1 og 2 i Garnisons Kirke, Skt. Annæ Plads 4 i København. Værket opføres fredag 7/12 kl. 20 og lørdag 8/12 kl. 13. Bemærk, at der er introduktion til værket en time før koncerten; den kan absolut anbefales, hvis man ikke har hørt og set den før!

De fantastiske solister er:

S: Trine Wilsberg Lund (NO)
A: Linnéa Lomholt (DK) 
T: Marcel Beekman (NL) 
B: Wiard Witholt (NL)

Pris 240 kr., grupper fra 4 og op 200 kr., studerende 120 kr.

Det er mere end 20 år siden Morten Schuldt-Jensen og Sokkelund Sangkor for første gang begejstrede det københavnske koncertpublikum med en frisk, 'slank' udgave af Händels Messias. I 2011 brød koret så traditionen og opførte i stedet Bachs Juleoratorium. Koncerterne blev så stor en succes, at Sokkelund Sangkor besluttede fremover at skifte mellem Messias og Juleoratoriet, og turen er i år igen kommet til Händels mesterværk.

En særlig tradition ved disse julekoncerter er introduktionen, hvor dirigent – med hjælp fra solister, kor og orkester – forklarer og illustrerer udvalgte dele af værket, feks. med fokus på et musikalsk tema eller virkemiddel, eller på hvordan en teologisk pointe bringes til udtryk i musikken.


Introduktionen begynder en time før selve koncerten, og varer ca. 30 min.
Dørene åbnes 1½ time før koncerten, altså 1/2 time før introduktionen, og der er adgang også under introduktionen.

Sommerkoncert i Hørby Kirke

"Sommarpsalm"

Dansk-svensk gejstligt sommerprogram med fokus på Davidssalmer tonesat af de mest fremtrædende danske korkomponister.

AAHLEN          Sommarpsalm
HJELMBORG    Hvor elskelige er dine boliger
JEPPESEN       Han har grundlagt en Stad
JEPPESEN       Herre! Hvor er mine Fjender mange!
KAYSER          Ængstede hjerter: vær stærke, vær uden frygt! 
KAYSER          Hver den, som beder, får
KAYSER          Glæde skal råde blandt Guds engle
HOLMBOE       Laudate Dominum (Alleluia - Exaudi - Laudate)
WIKANDER     Kung Liljekonvalje
LA COUR        Som græs er menneskets dage              
SIBELIUS       Drömmarna                                                                         
BOJESEN        Pater noster  
LEWKOVITCH  Herre, du vendte min sorg til dans
LEWKOVITCH  Min sjæl er stille for Gud alene
LEWKOVITCH  Kom, lad os juble for Herren
Svend S. Schultz  Yndigt dufter Danmark          
WEYSE           Der står et slot i Vesterled         
The slow spring

Sokkelund Sangkor, Ole Kock Hansen (piano) og Thomas Fonnesbæk (bas) spiller og synger foråret frem i Koncertsalen på Louisiana i Humlebæk den 2. februar kl. 20. Det er kyndelmisse og derfor vil aftenens program fokuserer på midvinter og tiden derefter, som Tom Kristensens beskriver i sit digt ’Det langsomme forår’.

Aftenen byder på en suite af danske vinter- og forårssange arrangeret af Morten Schuldt-Jensen for kor og jazzduo, samt et William Heinesen vinter-tema med kompositioner af Vagn Holmboe og Ole Kock Hansen. Endelig markeres også Debussy-jubilæet (1862-1918) med 'Trois Chansons' - Debussys eneste tre kompositioner for kor a cappella.

Billetter 150 kr. inklusive adgang til museet gennem Politiken.

Tak for i år

Sokkelund Sangkor siger tak for 2017 og ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! Vi er tilbage med Vinterjazz på Louisiana 2/2/18.

Jul i Sokkelund

Sæt julen i gang på en dejlig måde med Sokkelund Sangkors traditionsrige "Julejazz" i samarbejde med jazzduoen Ole Kock Hansen (klaver) og Mads Vinding (bas). Kom til koncert i Garnisons Kirke onsdag 19/12 kl. 20.

Programmet byder på blandede juleklange ud over det sædvanlige; fra Bach-koraler og danske salmer til Ellington og jazzede arrangementer af julens klassikere.

Billetter gennem billetto.dk Pris 130 kr., grupper fra 4 og op 105 kr., studerende 65 kr.

Syng med Sokkelund på Vartov

Sokkelund Sangkor under ledelse af Morten Schuldt-Jensen lancerer i samarbejde med Grundtvigsk Forum en koncertrække, hvor korsang kombineres med fællessang fra Højskolesangbogen. Ved koncerten d. 21. maj kl. 16 opførte vi: Vagn Holmboe: Sange mod Vårdybet (William Heinesen), Bernhard Lewkovitch: 5 danske madrigaler (Frank Jæger), Ib Nørholm: 3 sange (Poul Borum, Ivan Malinovski) og Otto Mortensen: Korsange (til tekster af Grundtvig, Helge Rode og Johs.V. Jensen).

Den anden koncert 29/9 bestod bl.a. af  Peterson-Berger: Stemning; Per Nørgård: Du skal plante et træ (Piet Hein); Schierbeck: Septembersmilet; Holmboe: Vem er du?; Intet är forgäves; Stjärntimman og Tyngdens ande (Lagerkvist).

Vi planlægger at gøre denne slags koncerter på Vartov til en tradition. Hold øje med, hvornår næste koncert bliver lagt!