Dirigenten

Korets stifter og leder er dirigenten Morten Schuldt-Jensen, som i det daglige er professor i kor- og orkesterdirektion ved musikkonservatoriet i Freiburg – et europæisk kraftcentrum for kormusik. Morten Schuldt-Jensen er uddannet i musikvidenskab på Københavns Universitet (KU) og senere som dirigent på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (DKDM). Han har studeret hos bl.a. Sergiú Celibidache og Eric Ericson, og har i en årrække undervist både på DKDM og KU. Fra 1999-2006 var Morten Schuldt-Jensen korchef ved Gewandhaus i Leipzig. Han har desuden gennem en årrække været gæstedirigent for bl.a. DR Radiokammerkoret, MDR Rundfunkchor, NDR Rundfunkchor og RIAS Kammerchor. I 2000 udnævntes Morten Schuldt-Jensen som dirigent og kunstnerisk leder for Leipziger Kammerorchester (LKO), et eliteensemble med medlemmer fortrinsvis fra Gewandhausorchester. Adskillige internationalt roste cd-indspilninger fra de senere år dokumenterer dette succesfulde samarbejde. Morten Schuldt-Jensen har dirigeret en lang række danske og udenlandske professionelle orkestre, heriblandt Gewandhausorchester (Leipzig), Akademie für Alte Musik (Berlin), Batzdorfer Hofkapelle (Dresden), Neues Bachisches Collegium Musicum (Leipzig), Bodø Sinfonietta (Norge), Helsingborg SO (Sverige), DR RadioUnderholdningsOrkestret, symfoniorkestrene i Tivoli, Aalborg, Odense og Sønderborg, samt adskillige til lejligheden sammensatte orkestre. Som ’choirmaster’ har Morten Schuldt-Jensen arbejdet sammen med dirigenter som Sir Simon Rattle, Sir John Elliot Gardiner, Sir Colin Davis, Herbert Blomstedt, Riccardo Chailly, Philippe Herreweghe, René Jacobs, Marcello Viotti, Jiri Behlolavek, Vladimir Ashkenazy, Peter Schreier, Walter Weller og mange andre i produktioner for bl.a. Berliner Philharmonikerne, Gewandhausorchester Leipzig, Akademie für Alte Musik, Freiburger Barockorchester og DR Radiosymfoniorkestret.